Ajankohtaista

SUOMEN LÄHETYSNEUVOSTON JÄSENYHTEISÖT KÄYTTIVÄT VUONNA 2012 LÄHETYSTYÖHÖN JA KANSAINVÄLISEEN DIAKONIAAN 82,4 MILJ. EUROA Lähetystyölle suunnatut rahat kääntyneet jälleen kasvuun. Suomen lähetysneuvosto (SLN) on julkaissut tilaston, joka kattaa kaikki Suomen lähetystyötä tekevät järjestöt ja kirkot.
Suomesta on lähetettynä muihin maihin yhteensä 700 (745) lähetystyöntekijää (tilanne 31.12.2012; luku vuotta aikaisemmin suluissa). He sijoittuvat monille tehtäväalueille, joita ovat seurakunta- ja evankelioimistyö, opetustyö, terveydenhoito- ja sosiaalityö, maa- ja metsätalous, hallinnollinen työ, teknisen alan työ, Raamattu- ja kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät.
Taloustilasto 2011 (14.9.2012)
SUOMEN LÄHETYSNEUVOSTON JÄSENYHTEISÖT KÄYTTIVÄT VUONNA 2011 LÄHETYSTYÖHÖN JA KANSAINVÄLISEEN DIAKONIAAN 80,1 MILJ. EUROA Kotimaa-lehden yleisönosastolla kyseltiin heinäkuussa, kuinka paljon rahaa menee eri lähetysjärjestöjen kautta Suomesta maailmalle. Kirkon lähetyssihteeri Risto Jukko vastasi kysymykseen evankelis-luterilaisen kirkon puolesta. Suomen lähetysneuvosto (SLN) on nyt julkaissut tilaston, joka kattaa kaikki Suomen lähetystyötä tekevät järjestöt ja kirkot.
Kristittyjen ja muslimien yhteinen osuus koko maailman väestöstä kasvaa ja on jo n. 55%. Siksi kristittyjen ja muslimien välisten suhteitten pitää tulevina vuosina kuulua missiologisen työskentelyn ensisijaisiin tehtäviin.
Yli 90 prosenttia maailman kristityistä hyväksyi yhteisen suosituksen kristillisen uskon todistamistavoista. Suositus julkaistiin Genevessä Sveitsissä 28. kesäkuuta 2011. Kristillinen todistus moniuskontoisessa maailmassa -niminen asiakirja antaa käytännön menettelytapasuosituksia kristillistä elämää ja todistusta varten eri puolille maailmaa. Asiakirja on käännetty useille eri kielille.
Suomen Lähetysneuvosto valitsi vuosikokouksessaan 11.4.2011 uudeksi puheenjohtajaksi Sanasaattajien ulkomaisen työn johtajan Timo Reuhkalan (timo.reuhkala(at)sansa.fi; 050 368 8077). Varapuheenjohtajaksi valittiin Kansanlähetyksen aluekoordinaattori Juhani Koivisto (juhani.koivisto(at)sekl.fi, 019 7792 227, ). Sihteerinä jatkaa Markus Alajoki (info(at)lahetysneuvosto.fi).