Historiaa

Yhteinen missio -konferenssi on jatkoa kristittyjen yhteisille lähetystapahtumille Suomessa.

Vuonna 1973 Suomen Evankelioimiskongressi Espoon Dipolissa kokosi ensimmäistä kertaa yhteen suomalaisia kirkkokuntia ja järjestöjä laajalla rintamalla miettimään evankelioimistyötä.

Vuonna 1977 järjestettiin Helsingissä Suomen Lähetyskongressi, jonka loppujulkilausumassa tavoitteeksi asetettiin Suomesta lähetettyjen lähetystyöntekijöiden määrän kaksinkertaistaminen.

Vuosituhannen vaihteen lähestyessä heräsi ajatus lähetyskongressin uudelleen järjestämisestä. Lopulta päädyttiin kuitenkin suppeampaan johtajuustasolle suunnattuun Suomen lähetysneuvotteluun, joka järjestettiin Vivamossa vuonna 1998 ja johon osallistui yli sata kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja järjestöjen edustajaa. Neuvottelun järjestämisestä vastasivat SLN, SEN ja SVKN.

Lähetysneuvottelu II järjestettiin vuonna 2008 kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä. Kristinusko huomisen maailmassa -neuvotteluun osallistui lähetystoimijoita yli kolmestakymmenestä eri kirkkokunnasta, yhteisöstä ja lähetysjärjestöstä. Neuvottelussa todettiin, että ensimmäisen lähetysneuvottelun jälkeen suomalaisten lähetystoimijoiden yhteistyö oli syventynyt ja laajentunut samalla, kun globaali toimintaympäristö oli muuttunut.