Teemapäivät

Suomen lähetysneuvosto ry:n (SLN) tarkoituksena on edistää lähetystyötä tekevien yhteisöjen keskinäistä yhteyttä ja lähetysasiaa Suomessa. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi neuvosto järjestää myös ajankohtaispäiviä ja seminaareja. 

Tulevat teemapäivät

11.11.2019 Uuden sukupolven lähettihuolto -teemapäivä Hyvinkäällä


Lähettiperheiden retriitti 10.–15.10.2019

Kotimaahan palaavat lähettiperheet tulevat erilaisista tilanteista. Jotkut ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, viisumiongelmia, kulttuuristressiä, huolta läheisistä tai terveydestä, koulu- ja kaveriongelmia, järjestö- ja työryhmäongelmia. Kaikki joutuvat sanomaan hyvästejä ja luopumaan monista rakkaista asioista. Perheessä jokainen jäsen kokee omalla tavallaan lähetyskentän ilot, surut ja haasteet iästään ja persoonastaan riippuen. Jokaisen omat kokemukset vaikuttavat myös muihin perheenjäseniin. Lähettilasten omin sanoin sanottuna:

”Miks te teitte meille tämän?”
”Onks pakko palata?”
”En mä halua tänne juurtua.”
”En mä oikeasti kuulu tähän kulttuuriin.”

Miten reagoin vanhempana näihin tuntoihin? Kuinka osaan ottaa vastaan huolet, murheet ja kritiikin? Miten sopeudun uuteen, kun olen itsekin muutoksessa ja kokenut monenlaista? Entä miten lapsi ja nuori kokee kaiken tämän? Miten säilyttää kaikki hyvä siitä, mitä on koettu ja toisaalta surra sitä, mistä on joutunut luopumaan? Kuinka voitaisiin saada yhtenäinen, meidän perheen tarina lähetyskentällä vietetystä ajasta, kun palataan kotimaahan? Kuinka jokainen perheenjäsen saisi sekä erikseen että yhdessä perheen kanssa työstää Suomeen jäämistä tai lähetyskohteen vaihtamista?

Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto järjestää 10.–15.10.2019 lähettiperheiden retriitin. Se on tarkoitettu perheille, jotka ovat palaamassa kentältä Suomeen tai vaihtamassa lähetyskenttää. Siihen voivat osallistua myös perheet, jotka ovat olleet Suomessa jonkin aikaa.

Lähettiretriitti tarjoaa viiden päivän intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähettiperheen kysymyksiin ja haasteisiin. Aikuisille ja lapsille/nuorille on osittain yhteistä ja osittain erillistä ohjelmaa, jossa käydään läpi samoja teemoja ikäkaudelle sopivilla tavoilla. Aikuisilla työskentelytapoina ovat luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Lapsilla ja nuorilla työskentelytavat ovat toiminnallisia ja teemoja käsitellään ryhmäkeskustelujen, kuvallisen tekemisen, liikunnan ja leikkien kautta.

Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries -keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista.

Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa torstai-illasta 10.10. tiistai lounaaseen 15.10.

Paikka: Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 Vilppula

Hinta Täysihoito omin liinavaattein:
aikuiset: 490€ ja lapset: 7-12v 245€, 4-7v 125€, alle 4v 50€

Palauta ilmoittautumislomakkeet retriittiin: markku.virkkila(at)pp.inet.fi

Ilmoittautumiset 31.7.2019 mennessä. Osallistujamäärä on rajoitettu.


Menneet teemapäivät

Lähettiretriitti 3.–8.6.2019
Jotkut kotimaahan palaavat lähetit ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolta läheisistään ja terveydestään, järjestö- ja työryhmäongelmia. Jollakin on traumaattinen kokemus taustalla tai hän on muuten kriisitilanteessa. Joku tarvitsee välitilinpäätöksen tekemistä ilman sen kummempaa dramatiikkaa. Miten saisi akut ladattua niin, että voi lähteä liikkeelle uusin voimin?

Lähettiretriitti on tarkoitettu läheteille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös sellaiset lähetit, jotka ovat olleet Suomessa jonkin aikaa. Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä ja työnohjausta, tarjoamalla viiden vuorokauden intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähetin oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin.

Työskentelytapana ovat luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Sen kautta monet lähetystyöntekijät eri puolilta maailmaa ovat saaneet itselleen avun. Lähetti voi saada työkaluja työkykyisenä pysymiseen ja syvempään jumalasuhteeseen. Oma kutsumus ja motivaatio voivat saada vahvistusta, kun taakat on saatu purettua.

Saapuminen Evankelistakodille maanantai-iltana 3.6. klo 18 mennessä. Retriitti päättyy lauantaina 8.6. lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa.

Paikka:  Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 VILPPULA

Hinta: Täysihoito omin liinavaattein 490 euroa

Ilmoittautuminen: 
Palauta allaoleva ilmoittautumislomake (word-tiedosto) osoitteeseen: pirjo.alajoki(at)om.org

Ilmoittautumiset 26.4.2019 mennessä. Osallistujamäärä on rajoitettu.

Laskutus 28.5.2019

Lisätiedot:

Markku Virkkilä: markku.virkkila(at)pp.inet.fi
p. 050 341 5483

Pirjo Alajoki: pirjo.alajoki[at]om.org
p. 041 524 1946

Retriitin järjestää Suomen Lähetysneuvoston lähetystyöntekijöiden huollon ryhmä.