Suomen lähetysneuvosto

Vuonna 1919 perustetun Suomen lähetysneuvosto ry:n (SLN) tarkoituksena on edistää lähetystyötä tekevien yhteisöjen keskinäistä yhteyttä ja lähetysasiaa Suomessa. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi neuvosto

• hoitaa yhteyksiä jäsentensä kesken
  • järjestää ajankohtaispäiviä ja seminaareja
  • osallistuu Euroopan lähetysneuvostojen ja -allianssien yhteistyöhön
  • hoitaa tarvittaessa jäsenjärjestöjensä yhteisiä asioita viranomaisten kanssa, sekä
  • kokoaa ja julkaisee Suomen lähetystyötä koskevia tilastoja ja muuta sitä valaisevaa aineistoa.

Lähetysneuvosto rekisteröitiin 23.4.2001. Neuvoston jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen kristillinen oikeustoimikelpoinen yhteisö, jonka uskonkäsitys perustuu Pyhään Raamattuun ja kirkon vanhoihin uskontunnustuksiin ja jolla on ohjelmassaan lähetystyö niiden keskuudessa, jotka eivät ole kristittyjä.

Lähetysneuvostoon kuuluu tällä hetkellä 32 jäsenyhteisöä: lähes kaikki suomalaiset luterilaiset, vapaakristilliset ja tunnustustenväliset lähetysjärjestöt ja lähetystyötä tekevät kirkot.  Uusin jäsen Open Doors Finland ry liittyi neuvostoon marraskuussa 2021.

Vuoden 2019 lopussa Lähetysneuvoston yhteisöjen lähettämiä lähetystyöntekijöitä oli yhteensä 532 (tilastot).

Lähetysneuvosto valmistaa vuosittain materiaalin lokakuun toisena viikonloppuna vietettävää kristittyjen yhteistä lähetyspyhää varten. Valmistavaan työryhmään kuuluu edustajia myös Suomen ekumeenisesta neuvostosta ja Suomen vapaakristillisestä neuvostosta.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Timo Keskitalo (Patmos Lähetyssäätiö) ja varapuheenjohtajana Timo Reuhkala (Medialähetys Sanansaattajat).

Jäsenyhteisöt

Suomen lähetysneuvosto ry:n jäsenet:

Avainmedia Lähetysjärjestö ry / Keymedia

Evankelinen Lähetysyhdistys ELY ry

Fida International ry / Fida International in English

Finlands svenska baptistsamfund  / Finland Swedish Baptist Union

Finlands svenska metodistkyrka / The United Methodist Church - Finland Swedish Provisional Annual Conference

Finlands svenska Pingstmission r.f. / Swedish-speaking Pentecostal Churches of Finland

GNN Finland ry (Good News Networking)

Israelin Ystävät ry / Israels Vänner Rf / The Friends of Israel Association in Finland

Kansan Raamattuseuran säätiö (KRS) Logos Ministries in Finland

Kristillinen mediatalo IRR-TVMediemission IRR-TV / Great Commission Media Ministries GCMM