Suomen lähetysneuvosto

Vuonna 1919 perustetun Suomen lähetysneuvosto ry:n (SLN) tarkoituksena on edistää lähetystyötä tekevien yhteisöjen keskinäistä yhteyttä ja lähetysasiaa Suomessa. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi neuvosto

• hoitaa yhteyksiä jäsentensä kesken
  • järjestää ajankohtaispäiviä ja seminaareja
  • osallistuu Euroopan lähetysneuvostojen ja -allianssien yhteistyöhön
  • hoitaa tarvittaessa jäsenjärjestöjensä yhteisiä asioita viranomaisten kanssa, sekä
  • kokoaa ja julkaisee Suomen lähetystyötä koskevia tilastoja ja muuta sitä valaisevaa aineistoa.

Lähetysneuvosto rekisteröitiin 23.4.2001. Neuvoston jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen kristillinen oikeustoimikelpoinen yhteisö, jonka uskonkäsitys perustuu Pyhään Raamattuun ja kirkon vanhoihin uskontunnustuksiin ja jolla on ohjelmassaan lähetystyö niiden keskuudessa, jotka eivät ole kristittyjä.

Lähetysneuvostoon kuuluu tätä nykyä 30 jäsenyhteisöä: lähes kaikki suomalaiset luterilaiset, vapaakristilliset ja tunnustustenväliset lähetysjärjestöt ja lähetystyötä tekevät kirkot.  Uusin jäsen Evankelinen Lähetysyhdistys ELy ry liittyi neuvostoon keväällä 2018.

Vuoden 2017 lopussa Lähetysneuvoston yhteisöjen lähettämiä lähetystyöntekijöitä oli yhteensä 534 (tilastot).

Lähetysneuvosto valmistaa vuosittain materiaalin lokakuun toisena viikonloppuna vietettävää kristittyjen yhteistä lähetyspyhää varten. Valmistavaan työryhmään kuuluu edustajia myös Suomen ekumeenisesta neuvostosta ja Suomen vapaakristillisestä neuvostosta.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Timo Keskitalo (Patmos) ja varapuheenjohtajana Timo Reuhkala (Medialähetys Sanansaattajat).

Jäsenyhteisöt

Suomen lähetysneuvosto ry:n jäsenet:

Avainmedia Lähetysjärjestö ry / Keymedia

Evankelinen Lähetysyhdistys ELY ry

Fida International ry / Fida International in English

Finlands svenska baptistsamfund  / Finland Swedish Baptist Union

Finlands svenska metodistkyrka / The United Methodist Church - Finland Swedish Provisional Annual Conference

Finlands svenska Pingstmission r.f. / Swedish-speaking Pentecostal Churches of Finland

Israelin Ystävät ry / Israels Vänner Rf / The Friends of Israel Association in Finland

Kansan Raamattuseuran säätiö (KRS) Logos Ministries in Finland

Kristillinen mediatalo IRR-TVMediemission IRR-TV / Great Commission Media Ministries GCMM

Lähetysyhdistys Kylväjä rySåningsmangen The Finnish Lutheran Overseas Mission (FLOM)