Tapahtumakalenteri

10.9.2018: Hallituksen kokous 9.30-12.00 (kahvi tarjolla klo 9.00). SLEY, Luther-kirkko, Fredrikinkatu 42, Helsinki.

19.11.2018: Hallituksen kokous 9.30-12.00 (kahvi tarjolla klo 9.00), Kirkkohallitus, Eteläranta 8, Helsinki. (Jaakko Rusama tarkistaa tilavarauksen.)

Tutustu menneeseen toimintaan täällä

Teemapäivät


Taakkaa kevyemmäksi – lähetystyöntekijöiden retriitti 5.6.–9.6.2018
 

 

Kotimaahan palaavat lähetit tulevat mitä erilaisimmista tilanteista. Jotkut ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, viisumiongelmia, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolta läheisistään ja terveydestään, järjestö- ja työryhmäongelmia. Jotakuta pettymykset, epäonnistumiset tai vihaisuus estävät menemästä eteenpäin. Jollakin on traumaattinen kokemus taustalla tai hän on muuten kriisitilanteessa. Joku tarvitsee välitilinpäätöksen tekemistä ilman sen kummempaa dramatiikkaa. Miten saisi akut ladattua niin, että voi lähteä liikkeelle uusin voimin?

Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto järjestää kesäkuussa 2018 retriitin Evankelistakodissa Vilppulassa. Se on tarkoitettu läheteille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös sellaiset lähetit, jotka ovat olleet Suomessa jonkin aikaa. 

Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä ja työnohjausta, tarjoamalla viiden päivän intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähetin oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin. Työskentelytapana ovat luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Sen avulla yli tuhat lähetystyöntekijää eri puolilta maailmaa on saanut itselleen avun. Lähetti voi saada työkaluja työkykyisenä pysymiseen ja syvempään Kristus-suhteeseen. Oma kutsumus ja motivaatio voivat saada vahvistusta, kun taakat on saatu purettua.

Saapuminen Evankelistakodille maanantai-iltana 4.6. 2018. Retriitti päättyy lauantaina 9.6. lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa. 

Paikka: Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 VILPPULA

Hinta: Täysihoito omin liinavaattein 490 euroa

Ilmoittautumiset lomakkeella 27.4.2018 mennessä. 

Osallistujamäärä on rajoitettu.

Laskutus 28.5.2018

Kysymykset retriitistä

Markku Virkkilä: markku.virkkila(at)pp.inet.fi, p. 050 341 5483
Pirjo Alajoki: pirjo.alajoki[at]om.org, p. 041 524 1946
 

 

Taakkaa kevyemmäksi – lähettien perheretriitti 26.6-30.6.2018

Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 Vilppula

Kotimaahan palaavat lähettiperheet tulevat mitä erilaisimmista tilanteista. Jotkut ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, viisumiongelmia, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolia läheisistä tai terveydestä, järjestö- ja työryhmäongelmia. Perheessä kaikki perheenjäsenet kokevat lähetyskentän ilot, surut ja haasteet kukin omalla tavallaan iästään ja persoonastaan riippuen. Kuinka voitaisiin kotimaahan palatessa saada yhtenäinen, meidän perheen tarina lähetyskentällä vietetystä ajasta? Kuinka jokainen perheenjäsen saisi työstää Suomeen jäämistä tai lähetyskohteen vaihtamista erikseen ja yhdessä perheenä?

Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto järjestää kesäkuussa 2018 lähettiperheille retriitin Evankelistakodissa Vilppulassa. Se on tarkoitettu lähettiperheille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös perheet, jotka ovat olleet Suomessa jo jonkin aikaa.

Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä, työnohjausta ja lähettilasten tapaamisia tarjoamalla viiden päivän intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähettiperheen oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin. Aikuisille ja lapsille on osittain yhteistä ja osittain erillistä ohjelmaa siten, että kaiken ikäiset käyvät läpi samoja teemoja ikäkaudelleen tarkoituksenmukaisilla tavoilla. Työskentelytapana ovat aikuisilla luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Lapsilla ja nuorilla työskentelytavat ovat toiminnallisia ja teemoja käsitellään ryhmäkeskustelujen, leikkien, liikunnan ja kuvallisen ilmaisun kautta.

Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Toimintaohjelmasta on kehitetty perheretriittiin oma mallinsa ja sen avulla lukuisat lähettiperheet ovat saaneet yhdessä työstää lähetysvuosiensa aikaisia asioita ja kaikkien perheenjäsenten kokemus tulee kuulluksi. Perheen yhteys ja yhteinen kutsumus saa vahvistusta kun taakat on saatu purettua ja löydetty yhteinen tarina.

Saapuminen Evankelistakodille maanantaina 25.6. Retriitti päättyy lauantaina 30.6.2018 lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa.

Hinta Täysihoito omin liinavaattein aikuiset 490€

lapset: 7-12v 245€, 4-7v 125€, alle 4v 50€

Palauta ilmoittautumislomake retriittiin: markku.virkkila@pp.inet.fi

Ilmoittautumiset 11.5.2018 mennessä

Osallistujamäärä on rajoitettu

Laskutus 18.6.2018