Kristittyjen ekumeeninen lähetyspyhä

Lähetystyön pyhää vietetään lokakuun toisena sunnuntaina   

Lähetyspyhänä korostetaan kristittyjen yhteistä rukousta Kristuksen maailmanlaajan kirkon lähetys- ja kehitysyhteistyön puolesta. On entistä tärkeämpää, että kristityt tekevät lähetystyötä yhdessä ja ovat tietoisia toistensa toiminnasta eri puolilla maailmaa.  Tavoitteena on vahvistaa kristittyjä yhteisessä todistus- ja palvelutehtävässä  ja innostaa nuoria lähetysvastuuseen. Lähetyspyhään liittyen järjestestään jumalanpalveluksia, vierailuja ja yhteisiä ekumeenisia lähetystilaisuuksia. 

Sen lisäksi että samalla paikkakunnalla toimivat seurakunnat rukoilevat toistensa lähetystyön puolesta, ne voivat kutsua toisen kirkko- ja seurakunnan lähetysväkeä tilaisuuksiinsa jakamaan ajatuksia ja kokemuksia lähetystyöstä. Näin kristityt voivat oppia ymmärtämään ja kunnioittamaan toistensa tekemää työtä sekä vahvistamaan yhteistä kristillistä todistusta, "jotta maailma uskoisi".

Lähetyspyhä on toteutettu vuodesta 1999 alkaen vuosittain lokakuun toisena sunnuntaina. Sysäyksen tähän antoi Lohjan Vivamossa järjestetty Suomen lähetysneuvottelu (20.-22.10.1998). Taustavoimina ovat Suomen Lähetysneuvosto (SLN), Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) ja Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN).

Lähetyspyhää varten tuotettu aineisto on seurakuntien käytettävissä ja kirjoittajina on eri kirkkokuntien jäseniä. Nämä tahot vastaavat valmistelumateriaalin suunnittelusta. Työryhmään vuonna 2023 kuuluvat  Ville Auvinen (SLN, lut.), Aimo Helminen (SVKN, vap.),  Tapio Rautamäki (SEN, ort.) ja isä Nguyen Toan Tri (SEN, kat.).

Lähetyspyhä 7.-8.10.2023: Jumalan rakkaus lähettää rakastamaan

Lataa viime vuoden aineisto tästä: