Taakkaa kevyemmäksi: varaa paikkasi lähetystyöntekijöiden retriitiltä (5.6.–9.6.2018)

29.10.2017

Kotimaahan palaavat lähetit tulevat mitä erilaisimmista tilanteista. Jotkut ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, viisumiongelmia, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolta läheisistään ja terveydestään, järjestö- ja työryhmäongelmia. Jotakuta pettymykset, epäonnistumiset tai vihaisuus estävät menemästä eteenpäin. Jollakin on traumaattinen kokemus taustalla tai hän on muuten kriisitilanteessa. Joku tarvitsee välitilinpäätöksen tekemistä ilman sen kummempaa dramatiikkaa. Miten saisi akut ladattua niin, että voi lähteä liikkeelle uusin voimin?

Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto järjestää kesäkuussa 2018 retriitin Evankelistakodissa Vilppulassa. Se on tarkoitettu läheteille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös sellaiset lähetit, jotka ovat olleet Suomessa jonkin aikaa. 

Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä ja työnohjausta, tarjoamalla viiden päivän intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähetin oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin. Työskentelytapana ovat luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Sen avulla yli tuhat lähetystyöntekijää eri puolilta maailmaa on saanut itselleen avun. Lähetti voi saada työkaluja työkykyisenä pysymiseen ja syvempään Kristus-suhteeseen. Oma kutsumus ja motivaatio voivat saada vahvistusta, kun taakat on saatu purettua.

Saapuminen Evankelistakodille maanantai-iltana 4.6. 2018. Retriitti päättyy lauantaina 9.6. lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa. 

Paikka: Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 VILPPULA

Hinta: Täysihoito omin liinavaattein 490 euroa

Ilmoittautuminen:

Toimi näin:
Täydennä liitteessä oleva lisätiedot sisältävä word.lomake, ja lähetä sähköpostilla osoitteeseen pirjo.alajoki[at]om.org.

Ilmoittautumiset 27.4.2018 mennessä. 

Osallistujamäärä on rajoitettu.

Laskutus 28.5.2018

Kysymykset retriitistä

Markku Virkkilä: markku.virkkila(at)pp.inet.fi, p. 050 341 5483

Pirjo Alajoki: pirjo.alajoki[at]om.org, p. 041 524 1946