Taakkaa kevyemmäksi -lähettiretriitti 12.-17.5.2021

25.11.2020

Retriitti kotimaanjaksolla oleville läheteille Vilppulan Evankelistakodilla

Jotkut kotimaahan palaavat lähetit ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolta läheisistään ja terveydestään, järjestö- ja työryhmäongelmia. Jollakin on traumaattinen kokemus taustalla tai hän on muuten kriisitilanteessa. Joku tarvitsee välitilinpäätöksen tekemistä ilman sen kummempaa dramatiikkaa. Miten saisi akut ladattua niin, että voi lähteä liikkeelle uusin voimin?

Lähettiretriitti on tarkoitettu läheteille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös sellaiset lähetit, jotka ovat olleet Suomessa jonkin aikaa. Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä ja työnohjausta, tarjoamalla viiden vuorokauden intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähetin oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin.

Työskentelytapana ovat luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Sen kautta monet lähetystyöntekijät eri puolilta maailmaa ovat saaneet itselleen avun. Lähetti voi saada työkaluja työkykyisenä pysymiseen ja syvempään jumalasuhteeseen. Oma kutsumus ja motivaatio voivat saada vahvistusta, kun taakat on saatu purettua.

Paikka: Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 VILPPULA

Aikataulu: Saapuminen Evankelistakodille keskiviikkoiltana 12.5. klo 18 mennessä. Retriitti päättyy maanantaina 17.5. lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa.

Hinta: Täysihoito omin liinavaattein 565 euroa

Ilmoittautuminen allaolevalla lomakkeella 14.4.2021 mennessä. Palauta lomake osoitteella pirjo.alajoki@om.org
Osallistujamäärä on rajoitettu. Laskutus 26.4.2021.

Lisätietoja:
Markku Virkkilä: markku.virkkila@pp.inet.fi, p. 050 341 5483
Pirjo Alajoki: pirjo.alajoki@om.org, p. 041 524 1946

Retriitin järjestää Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto.