Taakkaa kevyemmäksi - lähettiretriitti 10.6.–15.6.2024

2.1.2024

Olemme kokeneet ahdistavia epävarmuuden aikoja, jotka ovat vaikuttaneet kaikkiin ihmisiin eikä vähiten lähetteihin. Jotkut heistä ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolta läheisistään ja terveydestään, järjestö- ja työryhmäongelmia. Jollakin on traumaattinen kokemus taustalla tai hän on muuten kriisitilanteessa. Joku tarvitsee välitilinpäätöksen tekemistä siirtyessään uuteen työhön tai jäädessään eläkkeelle.


Lähettiretriitti on tarkoitettu läheteille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös sellaiset lähetit, jotka ovat olleet Suomessa jo jonkin aikaa tai joiden aika lähetystyössä on päättymässä. Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä ja työnohjausta, tarjoamalla viiden vuorokauden intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähetin oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin.


Työskentelytapana ovat luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Sen kautta monet lähetystyöntekijät eri puolilta maailmaa ovat saaneet itselleen avun. Lähetti voi saada työkaluja työkykyisenä pysymiseen, seuraavaan vaiheeseen siirtymiseen ja syvempään jumalasuhteeseen. On hyvä jatkaa eteenpäin, kun taakat on saatu purettua.


Paikka: Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 VILPPULA

Saapuminen Evankelistakodille maanantai-iltana 10.6. klo 18 mennessä. Retriitti päättyy lauantaina 15.6.
lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa.

Hinta: Täysihoito omin liinavaattein 500 euroa

Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella 10.5.2024 mennessä. Palauta lomake osoitteella pirjo.alajoki@om.org
Osallistujamäärä on rajoitettu. Laskutus 27.5.2024.

Lisätietoja
Markku Virkkilä: markku.virkkila@pp.inet.fi
p. 050 341 5483
Pirjo Alajoki: pirjo.alajoki@om.org
p. 041 524 1946


Retriitin järjestää Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto ja STEP-opintokeskus