Sukupolvien välinen siunaus välittyi SLN:n 100-vuotisjuhlassa

14.10.2019

350 nuorta ja vanhempaa kokoontui Legacy-juhlaan Tampereelle Kalevan kirkkoon lauantaina 12.10.2019.

Suomen lähetysneuvoston 100-vuotisjuhla antoi mahdollisuuden olla kiitollinen menneisyydestä, mutta suunnata katseen tulevaisuuteen. Puhujina olivat Suomen ev.lut. kirkon arkkipiispa Tapio Luoma ja Hyvä Sanoma ry:n kotimaan evankelioinnin koordinaattori Pekka Perho. Musiikista vastasi tamperelainen Verso Music. Lisäksi kuultiin nuorten kokemuksia lyhytaikaisesta lähetystyöstä. Tilaisuus oli osa Yhteinen missio -tapahtumaa.

Lähetystyö on edelleen tehtävämme 

Arkkipiispa Tapio Luoma korosti puheessaan sitä, että lähetystyö on vuosien varrella muuttunut.

- Jokaisen kristillisen sukupolven on kyettävä löytämään vastauksia kysymykseen, miten juuri tänä aikana ja tässä paikassa toteutetaan Jeesuksen lähetyskäskyä, sanoi Luoma. Hän näkee lähetystyön kaksisuuntaisena vuorovaikutuksena, jossa lähetetty löytääkin itsensä myös vastaanottajan paikalta, antaja saajan roolista ja opettaja oppilaan penkiltä. 

Samalla Luoma muistutti, että ihmisen perimmäiset kysymykset ovat pysyneet samoina, ja vastauksia voi antaa vain ylösnoussut Kristus. Kristitty ei pysty saamaan kenessäkään aikaan uskoa, vaan siihen tarvitaan Pyhää Henkeä. 

Sukupolvet tarvitsevat toisiaan

Pekka Perho rohkaisi puheessaan vanhempaa sukupolvea rukoillen siunaamaan tulevia sukupolvia, samoin kuin Mooses piti sauvansa kohotettuna nuorempien taistellessa. Samalla hän innosti nuorempia ottamaan vastaan tämän siunauksen sekä sen kokemuksen ja viisauden, jota vanhemmalla sukupolvella on.  

- Uskon, että Jumalan tahto on, että nykyinen sukupolvi rakentaa niin korkealle kuin voi, ja siitä katosta tulee seuraavan sukupolven lattia, jolta he ponnistavat pidemmälle. Näin koko maailma voi kuulla sen, mitä me olemme saaneet elää ja kokea sydämissämme, haastoi Perho.

Missio on yhteinen

Tilaisuuden päätteeksi vanhempi sukupolvi, lähetystyön pioneerit, siunasivat uutta sukupolvea ikään, sukupuoleen tai lähtökohtiin katsomatta jatkamaan kristittyjen yhteistä tehtävää. Juhlaväki kohotti yhdessä kenkänsä kohti taivasta merkkinä valmiudesta ottaa askeleita ja lähteä, mihin Jumala kutsuu. 

Suomen lähetysneuvosto perustettiin vuonna 1919 lähetysjärjestöjen yhteistyöelimeksi. Perustajajäseniä olivat Suomen Lähetysseura, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys, Suomen vapaakirkko (silloinen Vapaa lähetys), Nuorten naisten kristillinen yhdistys ja Israelin ystävät. Nykyisin neuvostossa on 30 jäsenjärjestöä.

Katso kuvia juhlasta

Kuuntele Yhteinen missio -konferenssin puheita