Mervi Viuhko Kirkkojen maailmanneuvoston konferenssiin Arushaan (8.-13.3.2018)

6.3.2018

Kuva: Pamela Valdes/WCC

Kirkkojen maailmanneuvoston maailmanlähetyksen ja evankelioimisen konferenssi järjestetään Arushassa Tansaniassa 8.–13.3. teemalla Moving in the Spirit – called to Transforming Discipleship, suomeksi Pyhän Hengen liikuttamina: kutsu muuttuvaan opetuslapseuteen (Gal. 5:25). Ekumeenisen konferenssin isäntäkirkkona toimii Tansanian luterilainen kirkko.

Lähetyksen tilaa saapuu pohtimaan noin tuhat osallistujaa eri puolilta maailmaa. Suomen lähetysneuvoston edustajana konferenssiin osallistuu Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko.

Vuonna 2018 suurin osa maailman kristityistä elää Afrikassa, jossa heitä on lähes 600 miljoonaa .

“Ekumeenisen liikkeen painopiste on siirtymässä enemmistömaailmaan eli entiseen kolmanteen maailmaan. On mielenkiintoista nähdä miten tämä vaikuttaa konferenssiin”, toteaa Viuhko.

Arushan konferenssi on luonteeltaan ekumeeninen ja afrikkalainen. Mukana ovat kaikkien merkittävimpien kirkko- ja tunnustuskuntien edustajia. Konferenssin tavoite on osanottajien aito keskinäinen vuoropuhelu sekä iloitseminen kirkkojen ja toisaalta kirkon ja lähetyksen ykseydestä.

Maailmanlähetyskonferenssi pidettiin edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten Edinburgissa.

Suomen ev.lut. kirkko ja Suomen ortodoksinen kirkko ovat Kirkkojen maailmanneuvoston jäseniä. Luterilainen kirkko lähettää konferenssiin kolme virallista edustajaa ja ortodoksinen kirkko kaksi. Muut suomalaiset osanottajat edustavat eri järjestöjä. Merkittävää on, että luterilaisen kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä mukana on viiden järjestön työntekijöitä.

Suomalaisia konferenssiin osallistuu kaikkineen parikymmentä.

  Lisätiedot:
  Mervi Viuhko
  info@lahetysneuvosto.fi

  Seuraa konferenssia:

   

  Arushan konferenssi Facebookissa (englanniksi)​:

  Konferenssissa käytössä olevat hashtagit​

  Arushan 2018 kuvapankki