Ekumeeninen lähetyspyhä ja online-rukoustapahtuma 8.-9.10.2022

9.8.2022

Ekumeenista lähetyspyhää vietetään tänä vuonna 8.-9.10.2022. Seurakuntia kutsutaan viettämään lähetyspyhää paikallisesti yhteistyössä yli kirkkokuntarajojen ja rukoilemaan yhdessä lähetystyön puolesta. Tämän vuoden teemana on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkovuoden mukaisesti Kristityn vapaus. Lähetyspyhän yhteydessä järjestetään nyt toista kertaa kristittyjen yhteinen online-rukouspäivä 8.10.

Mikä lähetyspyhä?

Ekumeeninen lähetyspyhä korostaa yhteistä rukousta kaikille kristityille kuuluvan lähetystehtävän puolesta. Lähetyspyhän tavoitteena on vahvistaa kristittyjen yhteistä todistusta, keskinäistä rauhaa, sovintoa ja rakkautta sekä innostaa erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia lähetysvastuuseen.

Samalla paikkakunnalla toimivat seurakunnat voivat esimerkiksi rukoilla yhteisesti toistensa lähetystyön puolesta tai kutsua jumalanpalvelukseensa vierailijan toisen kirkon seurakunnasta. Näin kristityt voivat oppia ymmärtämään ja kunnioittamaan toistensa tekemää työtä sekä vahvistaa yhteistä kristillistä todistusta, ”jotta maailma uskoisi”.

Lähetyspyhää on vietetty vuodesta 1999 alkaen lokakuun toisena viikonloppuna. Taustavoimina ovat Suomen lähetysneuvosto (SLN), Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) ja Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN).

Aineistoa lähetyspyhän viettämisen tueksi

Alapuolelta löytyvässä aineistovihkossa on Raamatun selitystekstejä ja rukouksia virikkeeksi lähetyspyhän viettoon. Aineiston kirjoittajina on eri kirkkokuntien jäseniä. Työryhmään vuonna 2022 kuuluvat Ville Auvinen (SLN, lut.), Aimo Helminen (SVKN, vap.), Maria Susuna (SEN, ort.) ja isä Nguyen Toan Tri (SEN/ERF, kat.).

Lisäksi seurakuntien käyttöön on tarjolla Rukous2025-liikkeen tuottamaa materiaalia tueksi lähetystyön puolesta rukoilemiseen. Materiaali on ladattavissa ilmaiseksi sivuilta www.rukous2025.fi > Syvenny > Tilaa materiaalia tai suoraan linkistä: 
https://rukous2025.fi/wp-content/uploads/2021/01/Rukous2025-Rukousvihko-1_2.pdf

Lähetyspyhän rukouspäivä 8.10.2022

Lähetyspyhän yhteydessä Suomen lähetysneuvosto ja Rukous2025-liike järjestävät ekumeenisen online-rukouspäivän Zoomissa lauantaina 8.10.2022 klo 10–17. Päivän aikana kuullaan suomalaisten lähetysjärjestöjen tietoiskuja vähiten tavoitettujen kansanryhmien parissa tehtävästä lähetystyöstä ja sen vaikutuksista sekä rukoillaan yhteisesti lähetystyön puolesta. Mukaan voi vapaasti liittyä haluamakseen ajaksi tai vaikka koko päiväksi. Rukouspäivän tarkempi aikataulu ja osallistumisohjeet päivittyvät sivulle www.rukous2025.fi.

Lisätiedustelut: info@lahetysneuvosto.fi