Kehitysyhteistyön iltapäivä aiheesta uskonnot, kehitys ja eriarvoisuus 8.9. klo 14-17

17.8.2017

Teemapäivässä keskustellaan uskonnon roolista inhimilliselle kehitykselle

Uskonnot ja inhimillinen kehitys kietoutuvat toisiinsa eri tavoin. Uskonnot ovat osa kulttuuria ja yhteiskuntia, ja siksi on tärkeää huomioida ne kaikessa kehitysyhteistyössä. Uskonnolliset toimijat voivat joko edistää tai jarruttaa kehitystä monin tavoin.

Helsingin yliopisto, Suomen Lähetysneuvoston kehitysyhteistyöryhmä ja sen jäsenjärjestöt Lähetysyhdistys Kylväjä ja Suomen Pipliaseura ry sekä Kepa järjestävät aiheesta teemailtapäivän pe 8.9. klo 14-17.

Iltapäivän aikana tarkastellaan mm. kristillistaustaista avustustyötä Kiinassa, uskontokunnan vaihtamisen vaikutuksia hinduenemmistöisessä Nepalissa, islamilaisten toimijoiden avustustyötä Egyptissä ja kuullaan ulkoasianministeriön edustajan näkökulma tematiikkaan.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! 

Ohjelma:
14.00 Kahvi
14.15 Avaus
14.20 Vammaisten ihmisten oikeuksien edistäminen kristilliseltä arvopohjalta, Matleena Järviö,
kehitysyhteistyön asiantuntija, Suomen Pipliaseura
14.30 Kiinalaisen kristillistaustaisen avustustyön nousu ja muuttuva globaali tilannekuva, Ville Päivänsalo, TT,
Helsingin yliopisto
14.50 Impacts of Religious Conversion in Newly Secular Nepal, Suman B. Paudel, MA, Kathmandu University, and Religion, Conflict and Dialogue Programme student, University of Helsinki
15.10 Islamilaisten toimijoiden avustustyö Egyptissä, Sanna Ra, vapaa toimittaja
15.30 Tauko
15.40 Uskonto, rauhanrakennus ja kehitysyhteistyö: polku vakaaseen yhteiskuntaan? David Korpela, kehityspoliittinen neuvonantaja, konfliktit ja yhteiskuntakehitys, ulkoministeriö
16.00 Avointa keskustelua/Joint discussion
17.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontavat koulutussuunnittelija Antti Turakka Kepasta ja hankekoordinaattori Rowan Clusker Lähetysyhdistys Kylväjästä. Tilaisuuden kielinä ovat suomi ja englanti. Ei ennakkoilmoittautumista.
 

Lisätiedot:
Rowan Clusker
Työryhmän puheenjohtaja
rowan.clusker[at]kylvaja.fi
+358 40 5232809