Ekuumeenin lähetyspyhä 7.-8.10.2023

25.9.2023

Ekumeeninen lähetyspyhä ja online-rukoustapahtuma korostavat yhteisen lähetystehtävän merkitystä.

Tänä vuonna ekumeeninen lähetyspyhä kutsuu seurakuntia viettämään lähetyspyhää yhdessä 7.-8.10.2023 yli kirkkokuntarajojen ja rukoilemaan lähetystyön puolesta. Lähetyspyhän teemana on Jumalan rakkaus lähettää rakastamaan. Lähetyspyhän yhteydessä järjestetään nyt kolmatta kertaa kristittyjen yhteinen online-rukouspäivä 7.10.

Mikä on ekumeeninen lähetyspyhä?

Ekumeeninen lähetyspyhä korostaa yhteisen lähetystehtävän puolesta rukoilemista. Lähetyspyhän tarkoituksena on vahvistaa kristittyjen yhteistä todistusta, edistää rauhaa, sovintoa ja lähimmäisenrakkautta. Haluamme erityisesti rohkaista nuoria ja nuoria aikuisia ottamaan osaa lähetystyöhön.

Samalla paikkakunnalla toimivat seurakunnat voivat yhteisesti rukoilla toistensa lähetystyön puolesta tai kutsua vieraita jumalanpalveluksiin toisista kirkoista. Tällä tavoin kristityt voivat oppia arvostamaan ja ymmärtämään toistensa työtä sekä vahvistaa yhteistä kristillistä todistusta.

Ekumeenista lähetyspyhää on juhlistettu vuodesta 1999 alkaen lokakuun toisena viikonloppuna. Taustalla vaikuttavat Suomen lähetysneuvosto (SLN), Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) ja Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN).

Aineistoa lähetyspyhän viettämisen tueksi

Aineiston kirjoittajina on eri kirkkokuntien jäseniä. Työryhmään vuonna 2023 kuuluvat Ville Auvinen (SLN, lut.), Aimo Helminen (SVKN, vap.), Tapio Rautamäki (SEN, ort.) ja isä Nguyen Toan Tri (SEN/ERF, kat.).

Lähetyspyhän rukouspäivä 7.10.2023

Lähetyspyhän yhteydessä Suomen lähetysneuvosto ja Rukous2025-liike järjestävät ekumeenisen online-rukouspäivän Zoomissa lauantaina 7.10.2023 klo 10–17. Päivän aikana kuullaan suomalaisten lähetysjärjestöjen tietoiskuja vähiten tavoitettujen kansanryhmien parissa tehtävästä lähetystyöstä ja sen vaikutuksista sekä rukoillaan yhteisesti lähetystyön puolesta. Mukaan voi vapaasti liittyä haluamakseen ajaksi tai vaikka koko päiväksi.