Ekumeeninen lähetyspyhä 2018: Jeesuksen lähettiläät

27.8.2018

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään 13.-14.10.2018 teemalla Jeesuksen lähettiläät. Yhteisen lähetyspyhän vieton toivotaan vahvistavan kristittyjen yhteistä todistusta, keskinäistä rauhaa, sovintoa ja rakkautta sekä innostavan erityisesti nuorisoa lähetysvastuuseen. Ekumeenista lähetyspyhää on hyvä suunnitella ja viettää yhdessä toisten kirkkokuntien kanssa. Pienistä yhteisistä asioista voi kasvaa ilon ja yhteyden juhla.

Toivomme, että seurakuntanne rukoilee kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen lähetystyön ja yhteisen todistuksen puolesta. Meidän aikanamme on erityisen tärkeätä muistaa kristillistä lähetystä maissa, joissa kristityt joutuvat vainon ja ajojahdin kohteiksi jännittyneestä maailmantilanteesta johtuen.

Lähetyspyhän aineisto ei ole aikaan sidottua ja näin sitä voidaan käyttää myös muina aikoina. Lähetyspyhän aineiston on valmistanut työryhmä, johon Suomen ekumeeninen neuvosto, Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto ovat nimenneet edustajansa.

Siunatkoon Jumala ekumeenisen lähetyspyhänne. Olkoon se yhteistyön ja ilon juhla!

Lue lisää lähetyspyhästä Suomen ekumeenisen neuvoston sivuilta.