Puhujat

Tri Rosalee Velloso Ewell on Maailman evankelisen allianssin teologisen komission johtaja sekä Yhtyneiden Raamattuseurojen (UBS) seurakuntasuhteiden johtaja. Hän on kotoisin Brasiliasta ja hänellä on tohtorintutkinto teologian etiikasta Duken yliopistosta. Hän on kirjoittanut ja toimittanut useita kirjoja sekä tutkinut muun muassa uskontojen välisiä suhteita, köyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Englannissa.

TT, FT Risto Jukko on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetystyön keskuksen johtaja sekä Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission (CWME) johtaja. Hän on työskennellyt pappina Suomessa ja Ranskassa sekä opettanut teologiaa Pariisin yliopistossa. Jukko on myös Helsingin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston ekumeniikan dosentti.

Lauri Thurén on eksegetiikan professori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on tutkinut erityisesti Raamatussa käytettyä retoriikkaa, mm. Jeesuksen vertauksia, ja kirjoittanut useita kansantajuisia Raamattua selittäviä kirjoja.

Esko Matikainen on Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja. Hän on aiemmin toiminut kahdeksan vuotta lähetystyössä Turkissa sekä pastorina mm. Helsingin Saalem-seurakunnassa.

Päivi Tuokkola on työskennellyt 20 vuotta Fidan lähettämänä Tansaniassa ja Etiopiassa, missä hän teki edesmenneen miehensä kanssa raamattukoulu- ja lähetyskoulutustyötä. Hän toimi myös kuusi vuotta Fidan Itä-Afrikan lähetystyön aluepäällikkönä ja on palaamassa alueelle ensi vuonna.

Pekka Perho on pastori ja evankelista joka palaa lähetystyölle, niin kotimaassa kun maan ääriin saakka. Perho toimii Hyvä Sanoma ry:n evankelioinnin koordinaattorina ja kiertävänä julistajana niin Suomessa kun ulkomaillakin.

Työpajojen esittelyt ja puhujat