Yhteinen missio -konferenssi 11.-13.10.2019 juhlistaa 100-vuotiasta Suomen lähetysneuvostoa

1.2.2019

Suomen lähetysneuvosto (SLN) järjestää yhteistyökumppaneineen Yhteinen missio -lähetyskonferenssin 11.-13.10.2019 Tampereen Teopoliksella. Tapahtuman tavoitteena on rohkaista ja innostaa kristittyjä eri kirkkokunnista toimimaan yhdessä Jeesuksen antaman tehtävän äärellä. Konferenssi myös juhlistaa SLN:n 100-vuotista historiaa.

Tapahtumassa tarkastellaan lähetystyön haasteita globaalisti ja koko suomalaisen lähetystyön rintamalla. Myös kotimaan evankelioimistyön näkökulma halutaan pitää esillä ymmärtäen lähetys- ja evankelioimistyö yhtenä kokonaisuutena. Pääpuhujina ovat Maailman Evankelisen Allianssin teologisen komission johtaja Rosalee Velloso Ewell sekä Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission johtaja Risto Jukko.

Perjantain ohjelma on suunnattu erityisesti lähetystyön parissa työskenteleville. Kaikille avoin lauantaipäivä sisältää raamattuopetusta, työpajoja ja kaupungille jalkautumista. Tapahtuma huipentuu Kalevan kirkossa lauantaina 12.10. klo 19 pidettävään SLN:n 100-vuotisjuhlaan, jossa puhuu evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma. Sunnuntaina hajaannutaan Tampereen seudun seurakuntien jumalanpalveluksiin.

Yhteinen missio -tapahtumaa ovat mukana järjestämässä Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) sekä Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN). Tapahtuma on samalla jatkoa SLN:n lähetysneuvotteluille, joita on järjestetty noin kymmenen vuoden välein. SLN:n jäseninä on 30 lähetysjärjestöä.

Siirry konferenssin sivuille tästä


Lisätietoja:

Timo Keskitalo, SLN:n puheenjohtaja
timo.keskitalo@patmos.fi
0400 647 429

Sari Nuutinen, SLN:n sihteeri
info@lahetysneuvosto.fi


Taustaa: kristittyjen yhteisiä lähetystapahtumia Suomessa

Vuonna 1973 Suomen Evankelioimiskongressi Espoon Dipolissa kokosi ensimmäistä kertaa yhteen suomalaisia kirkkokuntia ja järjestöjä laajalla rintamalla miettimään evankelioimistyötä.

Vuonna 1977 järjestettiin Helsingissä Suomen Lähetyskongressi, jonka loppujulkilausumassa tavoitteeksi asetettiin Suomesta lähetettyjen lähetystyöntekijöiden määrän kaksinkertaistaminen.

Vuosituhannen vaihteen lähestyessä heräsi ajatus lähetyskongressin uudelleen järjestämisestä. Lopulta päädyttiin kuitenkin suppeampaan johtajuustasolle suunnattuun Suomen lähetysneuvotteluun, joka järjestettiin Vivamossa vuonna 1998 ja johon osallistui yli sata kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja järjestöjen edustajaa. Neuvottelun järjestämisestä vastasivat SLN, SEN ja SVKN.

Lähetysneuvottelu II järjestettiin vuonna 2008 kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä. Kristinusko huomisen maailmassa -neuvotteluun osallistui lähetystoimijoita yli kolmestakymmenestä eri kirkkokunnasta, yhteisöstä ja lähetysjärjestöstä. Neuvottelussa todettiin, että ensimmäisen lähetysneuvottelun jälkeen suomalaisten lähetystoimijoiden yhteistyö oli syventynyt ja laajentunut samalla, kun globaali toimintaympäristö oli muuttunut.