Terveiset Arushasta!

8.3.2018

8.3. vietetty kansainvälinen naistenpäivä näkyi ensimmäisessä konferenssipäivässä


Yli 12 tunnin lentomatka meni hyvin ja olimme kaikkien käänteiden jälkeen hotellissa puolelta öin. Konferenssiin osallistuu kaikkineen 23 suomalaista, joista kolme on ev. lut. kirkon ja kaksi ortodoksikirkon virallisia delegaatteja. Minun virallinen status täällä on Suomen lähetysneuvoston delegaatti.

Matkan aikana oli monia mielenkiintoisia keskusteluja suomalaisten edustajien ja ulkomaalaisten konferenssiin tulijoiden kanssa. Ulkomaalaisista mainittuna muutama:

  • Englantilainen missiologian professori Kirsteen Kim, joka nyt toimii USA:ssa Fuller Theological Seminaryssa Veli-Matti Kärkkäisen työtoverina. Hän on yksi maailman johtavista missiologeista.
  • Rev. Dr. Chad Rimmer, joka toimii LML:n teologisten koulutusasioiden vastaavana.
  • Yhden Ukrainan ortodoksikirkon (kolme kirkkoa) virallinen delegaatti.

Torstaina alkaneessa konferenssissa on kaikkineen 1024 kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen edustajaa. Konferenssin teema ”Moving in the Spirit: Called to Transforming Discipleship” nostaa erityisesti esille sen, kuinka meillä kristityillä on kutsumus muuttaa maailmaa. Samalla me itse muutumme ja kasvamme opetuslapseudessa.

Konferenssissa näkyy vahvasti afrikkalaisuus niin puheenvuoroissa, osallistujissa kuin musiikissakin. Myös uusi sukupolvi (nuoret) on hyvin edustettuna. Naisia on osallistujista 45%. Spiritualiteetti on vahvaa: ohjelmassa on paljon rukousta, hengellisiä lauluja ja Sanaa. Esimerkiksi osanottajat ovat lausuneet kolmessa eri yhteydessä Isä Meidän -rukouksen, kukin omalla kielellään.

Torstaipäivänä vietetty kansainvälinen naistenpäivä näkyi ensimmäisessä konferenssipäivässä muun muassa naisalustajan vahvasti kantaaottavassa puheenvuorossa. Esille nostettiin myös naisten teologinen koulutus. Naisten esikokouksen osanottajat vetosivat, että kirkkojen tulisi tiedostaa ja ottaa entistä vakavammin naisjohtajuuden vahvistamistarpeen.

Kirkkojen maailmanneuvosto ei järjestä yleiskokoustensa välillä tällä kertaa mitään muuta isoa tapahtumaa, siksi tähän konferenssiin osallistuu kaikkien merkittävimpien kirkkojen ja lähetysjärjestöjen johtohenkilöitä. Silti esille nostetut asiat ovat hyvin käytännönläheisiä ja todellisia.

Kiitos rukouksista!

Siunaavin terveisin,

Mervi Viuhko
verkostotoiminnan johtaja
Medialähetys Sanansaattajat
050 551 6180
mervi.viuhko@sansa.fi

Seuraa konferenssia muualla:

Arushan konferenssi Facebookissa (englanniksi)​:

Konferenssissa käytössä olevat hashtagit​

Arushan 2018 kuvapankki