Ilmoittautuminen koko perheen lähettiretriitille käynnissä (26.6-30.6.20118)

24.1.2018

TAAKKAA KEVYEMMÄKSI

Lähettien perheretriitti

26.6-30.6.2018

 Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 Vilppula

 

Kotimaahan palaavat lähettiperheet tulevat mitä erilaisimmista tilanteista. Jotkut ovat kokeneet menetyksiä, pettymyksiä, viisumiongelmia, muutoksia, kulttuuristressiä, paluuongelmia, huolia läheisistä tai terveydestä, järjestö- ja työryhmäongelmia. Perheessä kaikki perheenjäsenet kokevat lähetyskentän ilot, surut ja haasteet kukin omalla tavallaan iästään ja persoonastaan riippuen. Kuinka voitaisiin kotimaahan palatessa saada yhtenäinen, meidän perheen tarina lähetyskentällä vietetystä ajasta? Kuinka jokainen perheenjäsen saisi työstää Suomeen jäämistä tai lähetyskohteen vaihtamista erikseen ja yhdessä perheenä?

Suomen Lähetysneuvoston lähettihuolto järjestää kesäkuussa 2018 lähettiperheille retriitin Evankelistakodissa Vilppulassa. Se on tarkoitettu lähettiperheille, jotka ovat kotimaassa joko pidemmällä tai lyhyemmällä jaksolla. Siihen voivat osallistua myös perheet, jotka ovat olleet Suomessa jo jonkin aikaa.

Lähettiretriitti täydentää muita lähettien tukimuotoja, kuten paluuryhmiä, työnohjausta ja lähettilasten tapaamisia tarjoamalla viiden päivän intensiivisen jakson, jossa keskitytään lähettiperheen oman elämän kysymyksiin ja haasteisiin. Aikuisille ja lapsille on osittain yhteistä ja osittain erillistä ohjelmaa siten, että kaiken ikäiset käyvät läpi samoja teemoja ikäkaudelleen tarkoituksenmukaisilla tavoilla. Työskentelytapana ovat aikuisilla luennot, oma työskentely ja kahdenkeskiset keskustelut koulutetun ohjaajan kanssa. Lapsilla ja nuorilla työskentelytavat ovat toiminnallisia ja teemoja käsitellään ryhmäkeskustelujen, leikkien, liikunnan ja kuvallisen ilmaisun kautta.

Retriitissä noudatetaan kansainvälisen Le Rucher Ministries keskuksen toimintaohjelmaa, joka pohjautuu Raamattuun ja jossa hyödynnetään psykologista osaamista. Toimintaohjelmasta on kehitetty perheretriittiin oma mallinsa ja sen avulla lukuisat lähettiperheet ovat saaneet yhdessä työstää lähetysvuosiensa aikaisia asioita ja kaikkien perheenjäsenten kokemus tulee kuulluksi. Perheen yhteys ja yhteinen kutsumus saa vahvistusta kun taakat on saatu purettua ja löydetty yhteinen tarina.

Saapuminen Evankelistakodille maanantaina 25.6. Retriitti päättyy lauantaina 30.6.2018 lounaaseen. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa.

Hinta Täysihoito omin liinavaattein aikuiset 490€

lapset: 7-12v 245€, 4-7v 125€, alle 4v 50€

Palauta ilmoittautumislomake retriittiin: markku.virkkila@pp.inet.fi

Ilmoittautumiset 11.5.2018 mennessä

Osallistujamäärä on rajoitettu

Laskutus 18.6.2018