Ekumeenisen lähetyspyhän (9.-10.10.2016) materiaalit seurakuntien käyttöön

12.9.2016

Ekumeenista lähetyspyhää vietetään jälleen lokakuun toisena viikonvaihteena, joka tänä vuonna on 9.–10.10.2016.  Lähetyspyhän teema on Suomen evankelisluterilaisen kirkon vuosiaiheiden mukaisesti Jeesuksen lähettiläät.

Yhdessä vietetty ekumeeninen lähetyspyhä muistuttaa kristittyjen yhteisen todistuksen ja keskinäisen rauhan merkityksestä.

Nyt julkaistuissa lähetyspyhän aineistossa eri kirkkoihin kuuluvat henkilöt reflektoivat sunnuntaille annettuja raamatuntekstejä.

Tekstit korostavat, että Jeesuksen seuraaminen on rakastamista, lempeyttä, armahtamista, omastaan jakamista ja profeetallista sanomaa köyhien ja syrjittyjen puolesta. Seuraaminen itsessään tarkoittaa toisen askelissa kulkemista, antautumista ja luottamista.

”Ekumeenista lähetyspyhää on hyvä viettää yhdessä sellaisella tavalla, joka ottaa huomioon erilaiset kirkolliset traditiot. Seurakunnat voivat suunnitella yhteisen Raamattu-meditaation, jumalanpalveluksen tai rukoushetken. Perinteinen tapa viettää ekumeenista lähetyspyhää on kutsua omaan kirkkoon saarnavieraaksi toisen sisarkirkon edustaja. On eri asia viettää oman seurakunnan lähetyspyhää kuin yhteistä ekumeenista lähetyspyhää,” lähetyspyhän materiaalit tuottanut työryhmä kertoo.

Vanhan testamentin teksti on katolisen kirkon sunnuntain 9.10. teksteistä ja muut raamatuntekstit ovat ev.-lut. kirkon kirkkokäsikirjan teksteistä. 

Lähetyspyhän materiaali löytyy Suomen ekumeenisen neuvoston nettisivuilta.